rop  
   

Nieuwsberichten

March 1, 2016

Thanks to you Return on People will celebrate its 12,5th anniversary in 2016.

Coming April there will be an extensive interview with our founder which will be published in Banking Review.

There is a beginning, but no end...

Domo arigato gozaimashita !


Innovatie Prijs 2012 van de Koninklijke Marechaussee is toegekend aan
het Mental Bridging© programmaHet Mental Bridging© programma

Het trainingsconcept Mental Bridging© is gebaseerd op de Japanse Samoerai Zwaardvechtkunst en richt zich op het verhogen van het rendement van werknemers.

De trainingen gaan in op het integraal benutten van zowel de rationele (linker hersenhelft) als de emotionele (rechter hersenhelft) hersencapaciteit van werknemers.

Door het leren bridgen van beide hersenfuncties zijn werknemers beter in staat om effectief te werken, wordt het creatief denken gestimuleerd en wordt beter omgegaan met het werken onder druk.


Innovatieprijs 2012

De innovatieprijs is uitgereikt aan Kapitein Alexander Poot die het Mental Bridging© programma begeleidt binnen de Koninklijke Marechausse. Jaarlijks wordt deze prijs uitgereikt als stimulans om vernieuwing en verbetering in het werk te bereiken.


Wetenschappelijk vastgestelde impact

Bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol is begin 2012 een kwalitatief en kwantitatief onderzoek met behulp van TNO gehouden.

Na dit onderzoek bleek dat na het volgen van het trainingsprogramma:

1. Er een significante stijging van situational awareness (het aanwezig en alert in het hier & nu zijn) was

2. Er een significante stijging van algemeen gevoel van welbevinden bemerkt werd

3. Er een significante stijging van het vertrouwen op de intuïtie werd waargenomen


Onderzoeksorganisatie TNO

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die staat voor doelgericht innoveren. Op basis van uniek onderzoek levert zij een bijdrage aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel.The Cutting Edge The Martial Art of Business. Nederlandse Editie is nu op facebook. http://on.fb.me/RiZiWG Kom kijken en laat weten wat je er van vind!


Het leesfragment van het boek De zon komt op in het Oosten (succesvol zijn met Oosterse wijsheid) staat nu onder Persberichten.


januari 2011

100 days from now my new book De zon komt op in het oosten (The sun rises in the East) will be published. English version expected autumn 2011.

In my book I will not only detail the current situation and business challenges of the Western world, but also illustrate how leaders and their people can turn these challenges into huge market opportunities through applying salient methodologies from the Eastern world.

As the greatest Western philosophers clearly demonstrate (Socrates, Aristotle, Descartes) the West its relationship with the topic of knowledge has been exclusively focused on WHAT something is.

However, the Eastern perspective - and hence their cultural perspective - has been on HOW.

On turning theory into reality and making things happen.

In essence my book will teach you to develop a clear understanding for what you want to achieve in your business -or privately- and then translate this vision into an actionable plan for making it a reality, based upon real KNOW-HOW.januari - december 2010

The continued success of our new business paradigm of rapid adaption to market forces has resulted in us being bombarded with calls from organizations seeking to assimilate our ethos into their unique cultures via our accelerated leadership development initiatives.

We welcome our new clients:

• Firo Engineering
• KPN High Potentials
• STAR Erasmus University
• Ministry of Home Affairs/DWR
• DSM IP
• Astra Zeneca
• Dutch.com
• The Hague City Council
• Ministry of Defense/ Royal Dutch Air force
• Universo Woodproducts
• Essent
. Robeco

In addition, sincere thank yous to our existing clients - we are grateful for your continuous support and repeating assignments.

Official Book Launch Annuncement:

Due to the high level of interest in our work, we have been contacted by the respectable book publisher Ankh – Hermes and can now officially announce we will be publishing a book that illustrates our vision, proprietary approaches and methodologies in May 2011.

Recent Developments:

In other recent developments, we feel priviledged to have been invited to cooperate with a master study at the Technical Universy of Delft regarding the effects of mindfulness at the work place. The population selected for this study will stem from the KMAR (Royal Dutch Military Police).December 2009, kabinet van de Commissaris van de Koningin Gelderland

Voor het kabinet van de Commissaris van de Koningin van Gelderland heeft Return on People een trainingsdag verzorgd om met minder stress meer resultaat te bereiken MET meer plezier.December 2009, KMAR Brigade Den Haag

Voor het management van de KMAR Brigade Den Haag heeft Return on People in samenwerking met Ludo Daems de training werken met overzicht vanuit balans georganiseerd. De combinatie van geboden inzichten en het fysieke element van de oefeningen van Return on People zorgden voor een daverende 2 daagse.December 2009, HB Kroese Paternotte

Voor de makelaarsgroep HB Kroese Paternotte heeft Return on People een programma ontwikkeld om de fusie op mensniveau te bewerkstelligen. Op basis van Oosterse inzichten is in de praktijk gebracht dat verschillende bloedgroepen het snel met elkaar kunnen vinden, zowel zakelijk als prive. Een enthousiast team staat klaar voor 2010.November 2009, Lean Management Summit 2009

Tijdens de Lean Management Summit 2009 heeft Return on People een workshop gehouden met als thema How to beat the crises. Op basis van inzichten opgedaan door beoefening van Iaido (Oosterse gevechtskunst) en onderzoek van de Zen-filosofie, Kaizen en Toyota heeft Return on People de deelnemers meeegenomen in de ontmoeting van Oosterse kennis en Westerse wetenschap, waardoor de deelnemers in staat zijn geweest nieuwe gezichtspunten in te nemen. Hierdoor is het mogelijk uitdagingen op nieuwe en creatieve wijze te benaderen. Het je eigen maken van Lean blijkt gebaseerd op een aantal cruciale
uitgangspunten, die in deze workshop aan de orde zijn geweest.


November 2009, Europese Kampioenschappen in Nederland

In samenwerking met collegae van de NKR heeft Bjorn Aris de Europese Kampioenschappen IAIDO en JODO georganiseerd. 23 landen waren vertegenwoordigd met spectaculaire demonstraties.


Oktober 2009, Custom Management

Voor de partners van Custom Management heeft Return on People de workshop Mental Bridging verzorgd. Prachtig om te mogen ervaren dat verandering op elke leeftijd mogelijk is.


September 2009, Bex Communicatie

Voor de consultants en het management van Bex Communicatie heeft Return on People de training verandermanagement in de praktijk verzorgd. De mix in leeftijden zorgden voor een energieke en gebalanceerde uitkomst. De combinatie Oosterse wijsheid en Westerse wetenschap werkt!


September 2009, VVP Congres

Return on People heeft tijdens het VVP congres een keynote lecture gehouden over het terugbrengen van menselijke maat in (financiele) zaken. De meer dan 400 deelnemers waren zo enthousiast dat het programma met meer dan een half uur uitliep.September 2009, Lean Global Network

Return on People heeft de eer gehad om tijdens de jaarlijkse meeting van het Lean Global Network in Hotel New York de interactieve lezing Truly Lean te mogen verzorgen. Partners van alle continenten droegen met hun inzichten bij tot een spectaculaire avond.Augustus 2009, 1ste Europese Koryu Taikai

Tijdens het eerste Europese Koryu Tournooi heeft Bjorn Aris de derde plaats bemachtigd. Koryu staat voor de oude stijl - originele - Japanse Samurai Zwaardvechtkunst.July 2009, Medtronic

Ten behoeve van de internationale launch van een nieuwe pacemaker van Medtronic heeft Return on People in samenwerking met Speakersacademy een motivational speech gehouden voor de internationale salesforce van Medtronic. De toepassing van de kennis ontleend aan het zwaard toegepast in sales processen zorgden voor helderheid, tijdwinst, profitability en enthousiasme.


July 2009 Fujitsu

Ten behoeve van de top relaties van Fujitsu heeft Return on People een interactieve lezing verzorgd tijdens de partner info sessie 2009. Het onderwerp meer bereiken met minder (in)spanning en meer plezier in combinatie met de fysieke oefeningen sprak alle aanwezigen zeer aan en zorgde voor een zinderende inspiratie en energie na afloop.


July 2009 Insights Benelux

Voor het kantoor Brussel van Insights Benelux heeft Return on People een programma ontwikkeld om het Insights programma Transformational Leadership te versterken op basis van de door Return on People ontwikkelde Kluwer Mangement Tool Effectief Management op basis van Oosterse principes. De deelnemende CEOs van Belgische bedrijven waren meer dan enthousiast. Het programma zal vanaf nu 4x per jaar worden uitgevoerd.


Juni 2009, House of Performance

Voor de consultants en het management van House of Performance heeft Return on People de training Kaizen verzorgd op locatie Huis ter Duin in Noordwijk. Van lean naar leaner ! De training in combinatie met de locatie zorgden voor een enerverende en sucesvolle dag.


Mei 2009, Finley Exclusive

Samen met Finley Exclusive heeft Return on People een nieuw programma ontwikkeld. Deze exclusieve workshop combineert Oosterse wijsheid met Westerse wetenschap. Deze unieke combinatie brengt valkuilen in communicatie en remmende factoren in zaken doen genadeloos aan het licht en geeft u verrassende sleutels tot succes. Finley en Return on People zijn overtuigd: na deze workshop beschikt u over de inzichten om op elke vraag het juiste antwoord te geven.


April 2009, Docentencorps Hogeschool Arnhem Nijmegen

Voor het docentencorps van de Hogeshool Arnhem Nijmegen heeft Return on People de nieuw ontwikkelde training Mindfulness verzorgd welke op een hoge waardering bij de evaluatie kon rekenen.


April 2009, GETEX International HRD & Training Forum, Dubai

Voor het grootste HRD Congres in het Midden Oosten heeft Return on People een international keynote address verzorgd met als titel How Toyota became successful - secrets of the Samurai Sword. De deelnemers uit alle landen van de regio waren zeer enthousiast. Verschillende universiteiten hebben hun belangstelling getoond om de verschillende programma s van Return on People op te nemen in hun curriculum.


Maart 2009, Business Universiteit Nyenrode

Voor het 4e opeenvolgende jaar heeft Return on People haar eigen programma Leiderschap mogen verzorgen voor de parttime studenten van het MSci programma.


Maart 2009, Draka Holding NV

Voor het Internationale Management Procurement van Draka Holding NV heeft Return on People de executive course Mental Bridging verzorgd, die door alle deelnemers als praktijkgericht en zeer toepasbaar werd ervaren.


Februari 2009, Academie Libre

Return on People heeft voor de oprichters van de Academie Libre een lezing verzorgd over de universele wetten die men kan leren door de studie van het Japanse Samuraizwaard.


Januari 2009, International Leadership Course Brussels

In samenwerking met Insights Benelux heeft Return on People de International Leadership Course ontwikkeld ten behoeve van de top van het bedrijfsleven. De maiden session in Brussel was een groot succes, waarbij culturele verschillen werden overbrugd en de deelnemers in staat werden gesteld te leren en te ervaren wat het betekend om een echte leider te zijn in plaats van een manager.


Januari 2009, actualiteiten programma EenVandaag

Op 3 januari 2009 werd er tijdens de televisie documentaire over zingeving en werk bij EenVandaag aandacht besteed aan het succes van de programma s van Return on People in het bedrijfsleven. Kijk bij persberichten voor een clip van het stukje over Return on People.


December 2008, Albert Heijn Zaandam

Voor een groep management trainees van Albert Heijn heeft Return on People de interactieve lezing (persoonlijk) Leiderschap verzorgd.


December 2008, Financieele Dagblad

Voor enthousiaste medewerkers van het Financieele Dagblad heeft Return on People het praktijkprogramma Mental Bridging verzorgd.


November 2008, Europese Kampioenschappen IAIDO

Tijdens de Europese Kampioenschappen IAIDO in Zwitserland (23 deelnemende landen) heeft Bjorn Aris met het Nederlandse Team wederom een derde plek behaald


Oktober 2008, Siebel Juweliers Nederland

Voor het net verzelfstandigde Siebel Juweliers heeft Return on People een programma ontworpen rond de kernwaarden van Siebel, te weten fun, inspiratie, lef, succes en binding. De uitvoering vond plaats voor zo een 100 geselecteerde medewerkers tijdens de jaardag.


Oktober 2008, Nyenrode Business Spiritualiteit

Op verzoek van Paul de Blot, hoogleraar Business Spiritualiteit van Universiteit Nyenrode heeft Bjorn Aris een energie programma verzorgd samen met Paul de Leeuw, Europa s eerste en enige Shinto Meester.


Oktober 2008, KPN

Voor de afdeling Marketing SME SOHO van KPN heeft Return on People het programma Mental Bridging verzorgd. Het enthousiasme van de deelnemers na afloop van het programma heeft geresulteerd in een publicatie in de Dagkrant van KPN.


September 2008, Ministerie van Defensie

Voor de afdeling Customer Service Management van de Defensie Telematica Organisatie (per 01-10-2008 de Bedrijfsgroep IVENT), heeft Return on People het praktijkprogramma verzorgd, wat kon rekenenen op veel enthousiasme.


United Nations World Peace Day

Ter gelegenheid van de United Nations World Peace Day heeft Return on People op 21 september een benefiet sessie georganiseerd voor een geselecteerde groep yogi en geestverwanten.


September 2008, Marqit

Voor Marqit heeft Return on People het programma Mental Bridging en Persoonlijke Effectiviteit verzorgd.


Augustus 2008, Okuden.nu is gelanceerd als aanvulling en verdieping op het Mental Bridging programma van Return on People

www.okuden.nu is gelanceerd als aanvulling en ter verdieping van het programma Mental Bridging. Ontworpen om over meer Ki (energie) te kunnen beschikken aan de hand van eenvoudige snel aan te leren oefeningen.


July 2008, Capgemini en Telfort

Voor de samenwerkende afdelingen van Capgemini en Telfort heeft Return on People de training Mental Bridging verzorgd.


Juni 2008, Ordina directiegroep AOP

Voor de directiegroep AOP van Ordina heeft Return on People het tweedaagse programma Kaizen verzorgd.


Mei 2008, Nederlandse kamioenschappen IAIDO

Bjorn Aris behaald goud in de yondan divisie tijdens de Nederlandse Kampioenschappen IAIDO.


April 2008, McKinsey & Company

In Kopenhagen heeft Return On People een interactieve lezing verzorgd voor internationale partners van McKinsey & Company met als thema Where the West gets it wrong with the Toyota Lean principle.


April 2008, Universiteit Nyenrode

Wederom heeft Return on People met haar eigen programma gastcolleges verzorgd voor de parttime MSc studenten van Universiteit Nyenrode.


April 2008, McKinsey & Company

Voor de Nordic off site van McKinsey & Company heeft Return on People 2 dagprogramma's verzorgd gericht op succesvol en effectiever werken.


Maart 2008, Roche Pharmholding

Return on People heeft als nieuwe relatie Roche Pharmholding mogen verwelkomen met een eerste stormachtige sessie aan zee, waarbij het praktijkprogramma met enthousiasme werd ontvangen.


Februari 2008, Luchthaven Schiphol Six Sigma Black Belts

Return on People heeft voor de Six Sigma Black Belt groep van Luchthaven Schiphol het Kaizen trainingsprogramma mogen verzorgen.Januari 2008, Resultaten onderzoek Universiteit Nyenrode, Air France - KLM en Logica

Uit onderzoek (2007; uitgevoerd bij Universiteit Nyenrode, Air France - KLM en Logica) blijkt dat het rendement van onze training meer dan 70% bedraagt. 86,3% van onze deelnemers past een of meerdere onderdelen van de training toe in het dagelijkse leven - zowel zakelijk als prive.


December 2007, benefiet training voor WNF

Ten behoeve van het Wereld Natuur Fonds heeft Return on People een benefiet training gegeven waarbij de inleg van de deelnemers overgemaakt wordt aan het WNF.


November 2007, Europese Kampioenschappen IAIDO in Parijs

Tijdens de Europese Kampioenschappen IAI-DO in Parijs (18 deelnemende landen) heeft Bjorn Aris met het Nederlandse Team wederom de derde plaats behaald.


oktober 2007, Raad van Bestuur Canon Nederland N.V.

Return on People heeft voor de Raad van Bestuur van Canon Nederland N.V. een sessie georganiseerd met als thema Strategische Herbezinning.


september 2007, Air France - KLM Global Management Development Program

ALL TIME HIGH het programma van Return on People als onderdeel van het Global Management Development Program voor de High Potentials van Air France - KLM is gewaardeerd op een 9.


September 2007, Nyenrode Business Universiteit


Wegens succes geprolongeerd! Wederom heeft Return on People met haar eigen programma gastcolleges verzorgd voor de parttime MSc studenten van Universiteit Nyenrode.


July 2007, Rabobank Nederland Groep ICT

Voor het management van Rabobank Nederland Groep ICT heeft Return on People de training Eigenaarschap verzorgd, teneinde werknemers in staat te stellen met meer zelfstandigheid het werk uit te voeren.


July 2007, LogicaCMG

In samenwerking met LogicaCMG heeft Return on People het Accelerated Change Enabling programma geschreven ten behoeve van het Capability Maturity Model® Integration (CMMI) programma. Het Accelerated Change Enabling programma zal door Return on People worden uitgevoerd.


Juni 2007, Luchthaven Schiphol

In samenwerking met flick flack productions heeft Return on People met succes het trainingsprogramma van de High Potentials van Luchthaven Schiphol verzorgd.Mei 2007, Nederlands Kampioenschappen Iaido

Op de Nederlandse Kampioenschappen Iaido heeft Bjorn Aris de 1ste plaats behaald in de sandan divisie.


April 2007, Capgemini

Voor de sector Financial services van Capgemini Nederland heeft Return on People een interactieve lezing verzorgd met onder andere het thema Mental Bridging® om verder inhoud te geven aan de visie van Capgemini. De visie van Capgemini is Door zelf vrijheid te ondersteunen, wil Capgemini voorop lopen met het leveren van inzichten en competenties aan klanten die hun de vrijheid geven om superieure resultaten te realiseren.


April 2007, Air France KLM

Voor de groep managers van BDO CO en GS heeft Return on People voor de derde keer een seminar georganiseerd. Het programma bevatte onder andere de aandachtsgebieden client centred culture en effectief management op basis van Oosterse principes.maart 2007, MeerBusiness event in samenwerking met DaVinci College en INHOLLAND Academy

Voor het Meerbusiness Event heeft Return On People een interactieve lezing verzorgd met als thema: creativiteit en je doel bereiken.


maart 2007, Ministerie VROM

Voor de directie audit van het Ministerie VROM heeft Return On People een interactieve lezing over stressmanagement verzorgd.


februari 2007, Kluwer Management Tools

Het gedachtengoed van Return On People met betrekking tot leidinggeven wordt opgenomen in Kluwer Management Tools. Publicatie volgt in april 2007.


januari 2007, Adecco BeNeLux

Voor de Raad van Bestuur en het management van Adecco BeNeLux heeft Return on People het executive programma Mental Bridging® verzorgd, wat met groot enthousiasme is ontvangen en uitgevoerd.


december 2006, RABO Bank Nederland

Voor het grootste Siebel traject ter wereld heeft Return On People mede de kick off verzorgd met een doorslaggevende training Mental Bridging®.


december 2006, Sessie Support Nepal

Voor www.kinderhuisnepal.nl heeft Return On People een benefiet training gegeven.De opbrengst komt ten goede aan wees- en zwerfkinderen in de omgeving van Dharan.november 2006, Ormit

Voor de deelnemers van het Ormit programma (winnaar beste traineeship 2006) heeft Return On People een interactieve sessie georganiseerd met als thema Work/Life Balance. Door het enthousiasme van de deelnemers zullen er in 2007 meerdere sessies plaats gaan vinden.


november 2006, DSM

In samenwerking met ASI Consulting en Dell Arte Communications heeft Return on People met succes voor het management van DSM een executive strategy sessie georganiseerd.


oktober 2006, ABN AMRO Private Banking

Voor de Top Talenten van ABN AMRO Private Banking heeft Return on People een workshop verzorgd om antwoord te geven op de vraag wat je nodig hebt om als voortrekkers een bepalende rol te vervullen in het cultuurveranderingsproces.


oktober 2006, Transavia

Return on People heeft voor de directie en het management van Transavia een trainingsprogramma verzorgd met als thema: Eastern Insights - making a difference with your own strength.


oktober 2006, Universiteit Nyenrode

Wegens succes geprolongeerd! Wederom heeft Return on People met haar eigen programma gastcolleges verzorgd voor de parttime MBA en parttime MSc studenten van Universiteit Nyenrode. Ook in 2007 is het Return on People programma onderdeel van het curriculum.


oktober 2006, Veerstichting

Voor de circa 500 deelnemers van het door de Veerstichting georganiseerde symposium 'Emotie als motief' heeft Bjørn Aris een interactieve lezing verzorgd tijdens het ochtendprogramma van de openingsdag. Eveneens in het ochtendprogramma zaten Ben Verwaayen (CEO British Telecom), J. Wang (adviseur van president Hu Jintao) en H. Philipse (hoogleraar Wijsbegeerte, universiteit Utrecht). Dagvoorzitter was Felix Rottenberg. Het interactieve element, naast de inhoud van de boodschap, zorgde voor veel enthousiasme bij het publiek.


oktober 2006, Gooiconsult

Voor het nationaal bekende trainings- en adviesbureau Gooiconsult en Gooiconsult Navigator heeft Return on People een trainingsprogramma verzorgd voor de directie, trainers en consultants.


Europese Kampioenschap iaido in Engeland

Tijdens het EK iaido in Engeland heeft Bjørn Aris samen met het Nederlandse Team een 3de plaats behaald.september 2006, KLM World Wide High Potentials

Wederom heeft Return on People de KLM World Wide High Potentials mogen trainen als onderdeel van het Focus on Your Future programma. Bijzonder was de aanwezigheid van een aantal High Potentials van Air France, die net als de collega's van de KLM het programma zeer hoog waardeerden, wat resulteerde in een overall evaluatiecijfer van 8,8 op een schaal van 10.


juni 2006, Kenia Airways

Return on People heeft voor het management van Kenia Airways en KLM Oost-Afrika een zeer enerverende training verzorgd in Nairobi. Tevens waren de landenmanagers van onder andere Uganda, Sudan, Rwanda en Burundi vertegenwoordigd. Ook hier blijkt de combinatie van Oosterse wijsheid en Westerse wetenschap bruikbaar en van toepassing te zijn!


april 2006, AEGON SC Bank

Samen met de voorzitter van de directie heeft Return on People een interactieve presentatie verzorgd voor ruim 100 medewerkers van AEGON SC Bank.


maart 2006, KLM World Wide High Potentials

Het door Return on People verzorgde vervolgprogramma 'Masterclass Eastern Insights' is wederom zeer hoog gewaardeerd door de kritische deelnemers.


februari 2006, NS

Samen met management centrum De Baak heeft Return on People een succesvol tweedaags programma Personal Leadership verzorgd voor de High Potentials van de Nederlandse Spoorwegen.


januari 2006, Hogeschool Utrecht

Voor de sectie Sales & Marketing Management heeft Return on People een tweedaags maatwerkprogramma verzorgd met als onderwerp 'inzicht en succes in marketing... en hoe werkt dat in de praktijk'. Het programma is door de deelnemers uitgebreid geëvalueerd en beloond met een gemiddeld cijfer van 7,6 op een schaal van 10.


november 2005, Flevum Forum

Tijdens het congres ?Ambities waarmaken ? heeft Return on People een interactieve lezing verzorgd met als thema ?Management op het scherp van de snede?. Het congres werd geopend door prof. dr. W.A.F.G. Vermeend.


Betreft: november 2005, Rotterdamse Dansacademie CODARTS

Return on People heeft een succesvolle workshop verzorgd voor het docentencorps van de Rotterdamse Dansacademie CODARTS.


oktober 2005, KLM

Return on People heeft twee dagen lang de High Potentials van KLM Wold Wide getraind. De training werd ervaren als zeer waardevol, zowel op het zakelijke als het persoonlijk vlak. Ook in de evaluatie kwam dit duidelijk naar voren met een overall rating van 8,9 op een schaal van 10.


oktober 2005, VNU

Na een zeer geslaagde training is VNU graag bereid zich op te geven als referent.


juni 2005, Boston Consulting Group

De vervolgtrainingen van Return on People zijn door de medewerkers van de Boston Consulting Group hoog gewaardeerd met een 8, 1 op een schaal van 10.


april 2005, Universiteit Nyenrode parttime doctoraal en Master of Science programma

Het praktijkprogramma van Return on People is na twee zeer succesvolle pilots toegevoegd aan het parttime doctoraal en Master of Science programma van Universiteit Nyenrode.


maart 2005, Zwitserland als tweede thuismarkt voor de programma's van Return on People

Het internationale programma van Return on People slaat aan bij het Zwitserse bedrijfsleven door zowel de helderheid als de directe toepassingsmogelijkheden. Inmiddels zijn er meerdere trainingen aan verschillende bedrijven gegeven in zowel het Duits- als het Franstalige gedeelte van Zwitserland.


december 2004, presentatie boek 'Kennisproductiviteit: het effect van investeren in mensen, kennis en leren'

Op 13 december 2004 zal het eerste exemplaar, waarin onder andere het gedachtegoed van Return on People is opgenomen, worden gepresenteerd aan Trude Maas, lid van de Eerste Kamer, commissaris bij o.a. Philips, ABN-AMRO en Schiphol en president van de Hay Vision Society.


oktober 2004, Nyenrode seminar 'Regeren is vooruitzien'

Tijdens het Nyenrode seminar zal Bjørn Aris een tweetal lezingen verzorgen met als thema 'Regeren is vooruitzien'.


oktober 2004, Achmea relatiedag

Tijdens de Achmea relatiedag zal Bjørn Aris een drietal lezingen verzorgen met als thema geestelijk fit zijn.


Betreft: juni 2004, Kennismanagement congres

Het artikel 'Kennisproductiviteit als combinatie van Westerse wetenschap en Oosterse gevechtskunst' is mede geselecteerd uit alle inzendingen door de beoordelingscommissie onder leiding van Paul Iske (Chief Knowledge Officer ABN-AMRO).
In november zijn de geselecteerde artikelen in boekvorm uitgebracht door Pearson Education.