“Enzan no metsuke, het kijken naar een berg in de verte, leert je
handelen vanuit overzicht, zodat je je op het echte probleem kunt richten.”

Banking Review 2017

Voormalig dealmaker Bjørn Aris trok ruimschoots voor de crisis al aan zijn stutten en leert nu als samoeraivechter topmanagers de innerlijke kracht in zich zelf te ontdekken.

Lees meer

KMar Magazine

‘Wat zal ik vanavond eens eten?’, ‘Heb ik het koffiezetapparaat wel uitgezet?’ Het zijn hersenspinsels die iedereen wel eens heeft.

Lees meer

At zero

Bjørn Aris was op zijn 32ste een succesvol investment banker toen hij resoluut besloot er de brui aan te geven. Zijn werk had hem geld en aanzien opgeleverd, maar geen voldoening.

Lees meer

Volkskrant

wie zich lekker wil voelen, zwel thuis als op de werkvloer, dient lichaam én geest in balans te houden.

Lees meer

MR Het stuur loslaten

Management en leiderschap zijn twee begrippen die vaak met elkaar verward worden. Bij management gaat het voornamelijk om het beheersen van processen en het sturen van werknemers. Leiderschap heeft daarentegen juist te maken met het loslaten ervan.

Lees meer

Kluwer management tools

Toyota is een van de succesvolste autofabrikanten van deze tijd. Wat kunnen wij leren van dit Japanse bedrijf, dat een groot deel van zijn (Amerikaanse) concurren- ten al voorbij gestreefd is?

Lees meer

Kluwer

Werknemers in het Westen hebben er nogal eens last van: een hoge werkdruk, en bijgevolg stress. Met op termijn zelfs het risico van een burn-out.

Lees meer

Balans en kracht

De coördinatoren en docenten van de Rotterdamse Dansacademie namen deel aan de workshop Balans en kracht.

Lees meer

Samoerai zonder meester

Bjørn Aris Samoerai zonder meester   'Vroeger leerde men iaido om te overleven. Nu om te leren leven.' Bjørn Aris is een hartstochtelijk aanhanger van de Japanse zwaardkunst, waarin hij meedraait in de Europese top. De weg van een onhandelbaar schooljochie en geslaagd...

Lees meer

Returnonpeople
info@returnonpeople.nl
Sakura Foundation
Den Haag KvK 55155952

Bjørn Aris
bjornaris@gmail.com
Website Bjørn Aris